Frișcă vanilată și îndulcită LaDORNA 32% grăsime – 500 de mililitri
Dulceață sau jeleu de caise – 200 de grame
Pentru sirop:
Apă – 500 de mililitri
Zahăr – 200 de grame
Esență de rom - 2 lingurițe
Preparare
Amestecă gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, până se formează o cremă consistentă.
Bate albușurile spumă. Adaugă cele 3 linguri de zahăr rămase și bate până la dizolvarea completă a zahărului.
În crema de gălbenușuri adaugă pesmetul, albușurile spumă și amestecă prin mișcări verticale până la omogenizarea completă. Aluatul trebuie să fie foarte spumos.
Așază compoziția într-o tavă și pune-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 25 minute.
Fierbe apa cu zahărul pentru sirop. Adaguă esența de rom.
Scoate blatul fierbinte și însiropează-l cât timp e fierbinte.
După ce se răcește, taie un capac de-a lungul blatului. Ornează baza cu frișcă, unge capacul cu dulceață sau jeleu, după preferință, apoi așază-l ușor peste frișcă. Ține-o la frigider înainte de servire.