Savarină

Frișcă vanilată și îndulcită LaDORNA 32% grăsime

Înainte, te bucurai de savarină doar la cofetărie. Acum poţi să faci acasă una şi mai bună, cu frişca naturală LaDORNA!

  • Timp de preparare 25 minute
  • Porții 8
  • Timp de fierbere 30 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă separate în albușuri și gălbenușuri
  • 7 linguri de pesmet
  • 6 linguri de zahăr
  • Pentru ornat:
  • Frișcă vanilată și îndulcită LaDORNA 32% grăsime – 500 de mililitri
  • Dulceață sau jeleu de caise – 200 de grame
  • Pentru sirop:
  • Apă – 500 de mililitri
  • Zahăr – 200 de grame
  • Esență de rom - 2 lingurițe

Preparare

  1. Amestecă gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, până se formează o cremă consistentă.
  2. Bate albușurile spumă. Adaugă cele 3 linguri de zahăr rămase și bate până la dizolvarea completă a zahărului.
  3. În crema de gălbenușuri adaugă pesmetul, albușurile spumă și amestecă prin mișcări verticale până la omogenizarea completă. Aluatul trebuie să fie foarte spumos.
  4. Așază compoziția într-o tavă și pune-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 25 minute.
  5. Fierbe apa cu zahărul pentru sirop. Adaguă esența de rom.
  6. Scoate blatul fierbinte și însiropează-l cât timp e fierbinte.
  7. După ce se răcește, taie un capac de-a lungul blatului. Ornează baza cu frișcă, unge capacul cu dulceață sau jeleu, după preferință, apoi așază-l ușor peste frișcă. Ține-o la frigider înainte de servire.
Loading...