Tort cu mere caramelizate şi frişcă

Frișcă neîndulcită LaDORNA 32% grăsime

Doar frişca naturală LaDORNA, făcută din bunătate de smântână, poate face şi mai gustos desertul copilăriei: tort cu mere.

  • Timp de preparare 60 minute
  • Porții 8
  • Timp de fierbere 35 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Ouă – 6 bucăți
  • Zahăr – 6 linguri
  • Ulei – 2 linguri
  • Făină – 6 linguri
  • Praf de copt – 1 pliculeț
  • Coajă de lămâie sau lime
  • Pentru umplutură:
  • Mere roșii și verzi – 8 bucăți
  • Zahăr – 150 de grame
  • Unt LaDORNA 82% grăsime – 75 de grame
  • Pentru decor:
  • Frișcă neîndulcită LaDORNA 32% grăsime – 500 mililitri
  • Zahăr pudră – 25 de grame

Preparare

  1. Caramelizează zahărul. Când se lichefiază, adaugă untul.
  2. Amestecă continuu, pe foc mic și fierbe până se omogenizează.
  3. Adăugă merele tăiate felii și amestecă ușor. Fierbe merele în caramel până se înmoaie puțin. Lăsă-le la răcit.
  4. Pentru blat, bate ouăle până își dublează volumul. Adaugă zahărul, coaja de lămâie și mixează până când compoziția devine cremoasă.
  5. Adaugă pe rând uleiul, făina amestecată cu praful de copt și amestecă ușor, până la omogenizare.
  6. Tapetează tava cu hârtie de copt, toarnă merele caramelizate și, deasupra lor, compoziția pentru blat.
  7. Pune tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca. 30 de min, până ce prăjitura se aurește deasupra.
  8. Ornează prăjitura cu frișca LaDORNA.
Loading...