Vinete la cuptor, cu verdeață

Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime

Rețeta începe cu două vinete sănătoase și se termină cu un "Mmmm, cât de bun!". Cât de bun? Gătește-o și descoperă!

  • Timp de preparare 10 minute
  • Timp de fierbere 30 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime - 125 ml
  • Vinete – două bucăți
  • Ardei gras – 4 bucăți
  • Ceapă verde – 2 bucăți
  • Usturoi, sare, piper, busuioc, oregano
  • Capere – 2 lingurițe
  • Parmezan – 50 g
  • Ulei de măsline

Preparare

  1. Taie vinetele în jumătate, pe lungime, apoi crestează-le pe diagonală.
  2. Unge miezul cu ulei și sare, apoi pune vinetele în tavă și bagă-le la cuptor, la 190 de grade, pentru 20 de minute.
  3. Căleşte ceapa şi usturoiul. Adaugă caperele şi ardeiul gras, tăiat cubulețe. Condimentează cu oregano şi busuioc şi adaugă smântâna pentru gătit şi parmezanul.
  4. Scoate vinetele din cuptor, adaugă amestecul de legume şi smântână.
  5. Pune-le la copt pentru încă 10 minute.
  6. Serveşte vinetele garnisite cu busuioc verde.

Mai multe idei

Loading...