Îngheţată de ciocolată

Smântână pentru frişcă neîndulcită 32% grăsime

Vara – un must, iarna – o poftă boemă. Indiferent de vreme, îngheţata o poți prepara şi singur, acasă, cu doar 5 ingrediente simple şi o zi de răbdare, până se leagă toate într-un desert răcoros.

  • Porții 30
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Frişcă neîndulcită LaDORNA 32% grăsime – 400 ml
  • Zahăr – 200 grame
  • Apă – 250 mililitri
  • Cacao – 3 linguri mari
  • Ouă: 2 gălbenuşuri şi 2 albuşuri bătute spumă

Preparare

  1. Bate frişca crescând gradual viteza.
  2. Fierbe apa cu zahărul.
  3. Adaugă cacao.
  4. Când se răceşte amestecul adaugă pe rând, amestecând, cele două gălbenuşuri şi apoi albuşurile bătute spumă.
  5. Adaugă frişca și toarnă compoziția într-un recipient pentru congelator. Ţine la congelator 24 de ore.
  6. Serveşte cu fructe proaspete.
Loading...