Când ţi-e poftă de ceva sănătos şi fresh, de obicei te gândeşti la o salată. Noi îţi propunem un mix inedit şi revigorant pe care poţi miza seara, ca gustare uşoară sau la amiază, într-o pauză scurtă la birou.
Sfeclă roşie fiartă, curăţată şi tăiată în felii groase – 2-3 bucăţi
Ulei – 10 ml
Sare – 5 grame
Quinoa deshidratată şi fiartă – 125 g (o jumătate de cană)
Apă – 250 ml (1 pahar)
Ceapă albă sau galbenă – 1 bucată
Merişoare deshidratate – 80 grame
Caise deshidratate, tăiate – 80 grame
Telemea de capră – 250 grame
Salată – câteva frunze
Pentru dressing:
Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime – 250 ml
Frunze de dafin - 2-3 frunze
Oregano proaspăt sau uscat – 5 grame
Usturoi – 2 căţei
Avocado – 1 bucată
Oţet balsamic – 2 linguri
Sare şi piper – după gust
Boia iute – după gust
Preparare
Spală quinoa, apoi pune 250 ml de apă la fiert. Când fierbe apa, adaugă quinoa şi las-o aproximativ 20 de minute, până se înmoaie.
Într-un castron pune quinoa, ceapa tăiată, merişoarele, caisele şi telemeaua. Amestecă.
Pentru dressing, pune în blender ierburile aromatice și usturoiul. Amestecă. Adaugă avocado, smântâna pentru gătit, oţetul, sarea, piperul și boia și amestecă din nou.
Într-un platou, aşază foile de salată, feliile de sfeclă, mixul de quinoa, apoi toarnă dressingul deasupra.