Uşor picantă, aromată şi exotică – aşa am descrie reţeta de fettuccine cu fructe de mare. Smântâna pentru gătit LaDORNA temperează totul într-un mix pe care, odată ce-l încerci, nu-l vei uita prea curând!
Busuioc proaspăt, cimbru, sare, piper, fulgi de ardei iute
Pătrunjel – o legătură
Ceapă verde – o bucată
Creveţi – 250 grame
Scoici – 250 grame
Parmezan ras, caşcaval ras – câte o jumătate de cană
Fettuccine – 250 grame
Preparare
Fierbe pastele al dente.
În același timp, pune smântâna pentru gătit la fiert, într-o cratiță. Când începe să fiarbă, scade temperatura și adaugă ierburile, sarea, piperul, ceapa tocată și pătrunjelul. Lasă totul la fiert pentru încă 7-8 minute, până amestecul se îngroașă puțin.
Adaugă fructele de mare, amestecă şi lasă la fiert până creveţii devin opaci.
Adaugă brânzeturile şi amestecă bine, apoi pune și pastele scurse de apă şi amestecă din nou.