Medalioane de porc cu sos de ciuperci

Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime

Un sos plin de savoare completează perfect carnea pregătită cu atenţie. Pe scurt, medalioane de porc cu sos de ciuperci.

  • Timp de preparare 25 minute
  • Porții 4
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime – 125 mililitri
  • Mușchi de porc – 6 bucăți a câte 75 de grame fiecare
  • Unt – 55 de grame
  • Sare, piper proaspat măcinat – câte 5 grame
  • Ceapă uscată – 2 bucăți, mici
  • Vin alb sec – 100 ml
  • Pătrunjel – o legătură
  • Ciuperci proaspete - 200 de grame

Preparare

  1. Pune untul la topit într-o tigaie.
  2. Adaugă medalioanele. Fiecare medalion se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte.
  3. Asezonează cu sare și piper. Prăjește până când carnea e gata.
  4. Scoate carnea din tigaie.
  5. În același sos, adaugă ciupercile tăiate felii. Apoi ceapa tocată. Amestecă.
  6. Adaugă vinul și fierbe până se reduce la jumătate.
  7. Adaugă și smântâna pentru gătit LaDORNA. Asezonează cu sare și piper. Pune pătrunjelul tocat.
  8. Toarnă sosul de ciuperci peste medalioane și servește preparatul cald.

Mai multe idei

Loading...