O rețetă care îi va încânta și pe cei mai pretențioși gurmanzi: mușchiuleț de porc fraged, bine condimentat, și fix atât sos cât să îi îmbunătățească textura. Se gătește foarte ușor, pe încercate!
Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime – 250 mililitri
Supă de vită – 125 mililitri
Oţet balsamic – 80 mililitri
Zahăr brun – 30 grame
Făină – 15 grame
Crenguţe de cimbru
Preparare
Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Topeşte untul la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi sotează timp de 3 minute. Adaugă pesmetul şi piperul tocat.
Pune muşchiul de porc pe o hârtie de copt şi asezonează cu amestecul obţinut înainte. Pune totul în cuptorul încins pentru 20 de minute. Lasă la răcit 5 minute înainte de a-l tăia.
Pentru sos, amestecă într-o cratiţă smântâna pentru gătit, supa de vită, oţetul, zahărul, făina şi cimbrul. Fierbe la foc mediu, cam 10 minute, amestecând din când în când.