Vanilia şi smântâna pentru gătit LaDORNA dansează în tandem, într-un amestec jucăuş de gelatină. Un preparat care trebuie ţinut 8 ore la frigider, cu un rezultat care merită, cu siguranţă, aşteptarea.
Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime – 500 ml
Baton de vanilie – 1 bucată
Folie de gelatină – 8 grame
Zahăr – 80 grame
Preparare
Lasă foliile de gelatină în apă rece timp de 10-15 minute.
Taie longitudinal batonul de vanilie, scoate seminţele cu vârful unui cuţit.
Pune smântâna pentru gătit într-o cratiţă şi adaugă zahărul, apoi batonul de vanilie. Când amestecul ajunge la fierbere, opreşte focul şi scoate batonul de vanilie.
Scoate gelatina din apă şi stoarce-o foarte bine. Adaug-o în cratiţă, cu smântâna pentru gătit.
Amestecă cu mâna, până gelatina se topește complet.
Pune amestecul obţinut în patru forme și lasă-le la frigider timp de 5 ore. Înainte de servire, scufundă vasele în apă fierbinte.
Asortează cu fructe proaspete, caramel, ciocolată.