Pana cotta cu caramel sau fructe

Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime

Vanilia şi smântâna pentru gătit LaDORNA dansează în tandem, într-un amestec jucăuş de gelatină. Un preparat care trebuie ţinut 8 ore la frigider, cu un rezultat care merită, cu siguranţă, aşteptarea.

  • Timp de preparare 10 minute
  • Timp de fierbere 10 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime – 500 ml
  • Baton de vanilie – 1 bucată
  • Folie de gelatină – 8 grame
  • Zahăr – 80 grame

Preparare

  1. Lasă foliile de gelatină în apă rece timp de 10-15 minute.
  2. Taie longitudinal batonul de vanilie, scoate seminţele cu vârful unui cuţit.
  3. Pune smântâna pentru gătit într-o cratiţă şi adaugă zahărul, apoi batonul de vanilie. Când amestecul ajunge la fierbere, opreşte focul şi scoate batonul de vanilie.
  4. Scoate gelatina din apă şi stoarce-o foarte bine. Adaug-o în cratiţă, cu smântâna pentru gătit.
  5. Amestecă cu mâna, până gelatina se topește complet.
  6. Pune amestecul obţinut în patru forme și lasă-le la frigider timp de 5 ore. Înainte de servire, scufundă vasele în apă fierbinte.
  7. Asortează cu fructe proaspete, caramel, ciocolată.
Loading...