Quiche Lorraine

Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime

Sigur ai văzut diferiţi chefi renumiţi pregătind deliciosul quiche lorraine. Acum e momentul să încerci şi tu să-l pregăteşti!

  • Timp de preparare 20 minute
  • Porții 6
  • Timp de fierbere 40 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime – 300 de mililitri
  • Aluat fraged congelat – o bucată
  • Ouă - 2 bucăți
  • Lapte LaDORNA 3.5% grăsime – 250 de mililitri
  • Bacon – 300 de grame
  • Emmental ras – 150 de grame
  • Sare, piper, nucşoară – câte un praf

Preparare

  1. Încălzește cuptorul la 250 de grade, timp de 10 minute.
  2. Întinde aluatul, scos din congelator cu 30 de minute înainte, pe tavă și înțeapă-l cu furculiţa.
  3. Pune tava la cuptor pentru 10 minute, până ce coca devine uşor aurie.
  4. Scoate tava din cuptor şi las-o la răcit.
  5. Într-o tigaie, prăjește baconul.
  6. Bate cele două ouă cu telul şi adaugă smântâna pentru gătit LaDORNA.
  7. Adaugă treptat laptele. Amestecă.
  8. Adaugă sarea, piperul, nucşoara.
  9. Presară egal peste cocă, baconul prăjit.
  10. Varsă deasupra amestecul de ouă, smântână şi lapte.
  11. Pune Emmentalul ras deasupra.
  12. Pune tava la cuptor, la 250 de grade, pentru 40 de minute.
  13. Pentru un aspect rotisat, mai lasă preparatul 5 minute la cuptor, în modul grill.

Mai multe idei

Loading...