Salată de sfeclă cu quinoa şi fructe deshidratate

Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime

Când ţi-e poftă de ceva sănătos şi fresh, de obicei te gândeşti la o salată. Noi îţi propunem un mix inedit şi revigorant pe care poţi miza seara, ca gustare uşoară sau la amiază, într-o pauză scurtă la birou.

Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Sfeclă roşie fiartă, curăţată şi tăiată în felii groase – 2-3 bucăţi
  • Ulei – 10 ml
  • Sare – 5 grame
  • Quinoa deshidratată şi fiartă – 125 g (o jumătate de cană)
  • Apă – 250 ml (1 pahar)
  • Ceapă albă sau galbenă – 1 bucată
  • Merişoare deshidratate – 80 grame
  • Caise deshidratate, tăiate – 80 grame
  • Telemea de capră – 250 grame
  • Salată – câteva frunze
  • Pentru dressing:
  • Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime – 250 ml
  • Frunze de dafin - 2-3 frunze
  • Oregano proaspăt sau uscat – 5 grame
  • Usturoi – 2 căţei
  • Avocado – 1 bucată
  • Oţet balsamic – 2 linguri
  • Sare şi piper – după gust
  • Boia iute – după gust

Preparare

  1. Spală quinoa, apoi pune 250 ml de apă la fiert. Când fierbe apa, adaugă quinoa şi las-o aproximativ 20 de minute, până se înmoaie.
  2. Într-un castron pune quinoa, ceapa tăiată, merişoarele, caisele şi telemeaua. Amestecă.
  3. Pentru dressing, pune în blender ierburile aromatice și usturoiul. Amestecă. Adaugă avocado, smântâna pentru gătit, oţetul, sarea, piperul și boia și amestecă din nou.
  4. Într-un platou, aşază foile de salată, feliile de sfeclă, mixul de quinoa, apoi toarnă dressingul deasupra.

Mai multe idei

Loading...