Supă cremă de roșii

Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime

Ce zi bună pentru o supă-cremă de roşii! E fresh şi, cu ajutorul smântânii pentru gătit LaDORNA, foarte uşor de făcut! Îţi arătăm noi paşii.

  • Timp de preparare 40 minute
  • Porții 4
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime - 250 de mililitri
  • Ulei de măsline – 30 mililitri
  • Ceapă uscată – o bucată
  • Usturoi – 3 căţei
  • Roşii (din conservă sau proaspete) – 12 bucăţi
  • Zahăr brun – 2 linguriţe
  • Apă – 125 de mililitri
  • Coajă de parmezan – 1-2 bucăți
  • Cimbru proaspăt - 4 rămurele
  • Unt – 2 linguriţe
  • Sare, piper – câte 5 grame
  • Parmezan ras – 20 de grame

Preparare

  1. Încinge uleiul într-o oală mare. Adaugă, pe rând, usturoiul și ceapa tocate. Călește timp de 5 minute.
  2. Adaugă roşiile şi zahărul. Lasă amestecul să fiarbă 5 minute.
  3. Adaugă apa, coaja de parmezan şi cimbrul. Fierbe 25 de minute.
  4. Scoate coaja de parmezan şi cimbrul. Pune supa în blender.
  5. Pune supa la loc în oală, prin strecurătoare, dacă roșiile au piele. Adaugă untul, apoi smântâna, sarea şi piperul.
  6. Ornează cu parmezan ras.

Mai multe idei

Loading...