Nu doar culoarea intensă impresionează la această reţetă, ci şi gustul bogat. Culoarea se vede din video, însă pentru gust va trebui să intri în bucătărie şi să pregăteşti chiar tu reţeta.
Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime - 300 de mililitri
Ulei de măsline – 20 de mililitri
Usturoi tocat – 3 căţei
Spanac (proaspăt sau congelat) – 500 de grame
Supă de legume – 1 litru
Ouă - patru
Sare, piper, oţet, parmezan ras
Preparare
Încinge uleiul într-o tigaie adâncă.
Adaugă usturoiul (tocat, nu pisat) si călește-l maximum un minut (cu mare atenţie, se poate arde foarte uşor).
Adaugă spanacul fiert şi scurs. Fierbe totul timp de 2 minute.
Pregătește separat 1 litru de supă de legume (din legume proaspete sau din supă cub).
Adaugă supa de legume la spanac şi fierbe totul timp de 10 minute.
Ia supa de pe foc. Pune compoziția fiartă în blender sau robot şi amestecă până devine cremoasă. Apoi pune-o la loc la fiert şi adaugă smântâna pentru gătit LaDORNA. Fierbe-le împreună.
Adaugă sare şi piper.
Într-o altă oală, pune la fiert 1 litru de apă cu o linguriţă de oţet şi cu puţină sare. Când amestecul fierbe, ia oala de pe foc, adaugă cele patru ouă şi pune capacul. Ouăle poşate vor fi gata în 4 minute.
Pune supa fierbinte într-o farfurie adâncă. Pune câte un ou poşat la fiecare porţie. Ornează cu parmezan ras.