Ce poate fi mai bun decât o prăjitură de casă? Cât timp ne mai gândim noi la răspuns, poţi încerca să pregăteşti un delicios tort cu frişcă naturală LaDORNA şi fructe!
Zeamă de lămâie – sucul de la o jumătate de lămâie
Pentru cremă:
Frişcă vanilată şi îndulcită LaDORNA 32% grăsime – 1 litru
Pentru decor:
Fructe la alegere: kiwi, fructe de pădure – 300 - 400 de grame
Fulgi de migdale, ciocolată rasă – 50 de grame
Preparare
Pentru blat amestecă ouăle întregi cu zahărul până obții o compoziție pufoasă, triplă în volum și deschisă la culoare.
Adăugă vanilia și făina în două ture. Amestecă delicat, de sus în jos.
Pune compoziția la cuptor, într-o cratiță unsă cu unt și tapetată cu faină, timp de 30-35 de minute la 180 °C.
Pentru sirop pune într-o crăticioară apa, zahărul și jumătatea de păstaie de vanilie și fierbe timp de 3-4 minute. La final, adaugă zeama de lamâie.
Pentru a obține crema, mixează frișca vanilată și îndulcită LaDORNA.
Când blatul s-a răcit, taie-l în trei. Însiropează fiecare bucată. Acoperă fiecare blat însiropat cu câte o treime din cremă și pune fructe deasupra. Ornează cu fructe colorate și ciocolată.