Tort cu frișcă și fructe

Frişcă vanilată şi îndulcită LaDORNA 32% grăsime

Ce poate fi mai bun decât o prăjitură de casă? Cât timp ne mai gândim noi la răspuns, poţi încerca să pregăteşti un delicios tort cu frişcă naturală LaDORNA şi fructe!

  • Timp de preparare 60 minute
  • Porții 8
  • Timp de fierbere 40 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Ouă – 4 bucăți
  • Zahăr - 125 de grame
  • Făină – 125 de grame
  • Zahăr vanilat – 1 plic
  • Pentru sirop:
  • Apă – 300 de mililitri
  • Zahăr – 3 linguri
  • Păstaie de vanilie – o jumătate
  • Zeamă de lămâie – sucul de la o jumătate de lămâie
  • Pentru cremă:
  • Frişcă vanilată şi îndulcită LaDORNA 32% grăsime – 1 litru
  • Pentru decor:
  • Fructe la alegere: kiwi, fructe de pădure – 300 - 400 de grame
  • Fulgi de migdale, ciocolată rasă – 50 de grame

Preparare

  1. Pentru blat amestecă ouăle întregi cu zahărul până obții o compoziție pufoasă, triplă în volum și deschisă la culoare.
  2. Adăugă vanilia și făina în două ture. Amestecă delicat, de sus în jos.
  3. Pune compoziția la cuptor, într-o cratiță unsă cu unt și tapetată cu faină, timp de 30-35 de minute la 180 °C.
  4. Pentru sirop pune într-o crăticioară apa, zahărul și jumătatea de păstaie de vanilie și fierbe timp de 3-4 minute. La final, adaugă zeama de lamâie.
  5. Pentru a obține crema, mixează frișca vanilată și îndulcită LaDORNA.
  6. Când blatul s-a răcit, taie-l în trei. Însiropează fiecare bucată. Acoperă fiecare blat însiropat cu câte o treime din cremă și pune fructe deasupra. Ornează cu fructe colorate și ciocolată.
Loading...